EP Dichterbij met Nederlandstalige aanbidding

‘Dromen, plannen en verlangens. Neem het over, Heer.’, was mijn gebed toen ik zelf niet meer zag hoe ik het voor elkaar kon krijgen om ooit een eigen album uit te brengen. Maar voor God is niets onmogelijk. Hij is een God die situaties volledig kan omkeren en van zwaktes een kracht kan maken. Nog geen 1,5 jaar later vond de opnamedag plaats voor mijn EP ‘Dichterbij’ met zes Nederlandstalige aanbiddingsliederen.

Al sinds 2012 schrijf ik aanbiddingsliederen. Maar nooit eerder was het er van gekomen om de songs verder uit te werken. Ik kende nog weinig mensen die mij hier concreet in konden helpen, had nul ervaring met studio opnames maar bovenal was ik ontzettend onzeker over de nummers die ik schreef. Ik geloofde niet in mezelf en zag geen potentie om de songs uit te brengen.

Hier moet je écht iets mee doen!

Totdat ik Andy Stuijfzand leerde kennen, hij enthousiast was en ik vervolgens tijdens de Heart2Heart Zomerweek met de bandleden sprak over songwriting en hen wat demo’s liet horen. ‘Hier moet je écht iets mee doen!’ Dat was het moment waarop het balletje begon te rollen en het proces om de EP op te nemen begon.

Zo gezegd, zo gedaan. Dat klinkt nu heel gemakkelijk, maar het was een gigantisch project om dit voor elkaar te krijgen. Er was €10.000 nodig en er lag een berg regelwerk op mij te wachten. Maar met Gods genade, voorziening, energie, creativiteit en geduld is het gelukt.

De EP is in intieme huiskamersetting op audio en video opgenomen. De stukken spontane aanbidding waren ongepland en dus écht spontaan in dat moment. We hebben alles twee keer opgenomen (behalve de spontane stukken) en that was it.

Wil je de EP Dichterbij kijken en luisteren?

Dat kan! Hieronder vind je de afspeellijst op YouTube en het album op Spotify.

Wil je Charlotte Jordaan uitnodigen op jouw event?

Denk je nu: Wow, het lijkt mij tof om Charlotte uit te nodigen om te komen worshipen bij mijn evenement of kerkdienst? Bekijk hier de mogelijkheden en concepten die ik aanbied en neem gerust contact op!

Benieuwd naar de verhalen achter de nummers op de EP Dichterbij?

En wil je verder lezen over de verhalen achter de nummers op de EP ‘Dichterbij’? I got you covered:

Tot slot

Het is mijn gebed dat deze nummers jou helpen om dichter bij God te komen in aanbidding en intimiteit. Dat je het verlangen in je hart mag herkennen en naar Hem mag uitzingen. Dat je jezelf op een diepere manier kunt overgeven aan Hem, in vertrouwen op Zijn goedheid. Het is het helemaal waard, dat beloof ik je.

Veel zegen en liefs,

Charlotte