Behind the song; Nieuw Leven

Tijdens een jeugddienst in Middelharnis, maart 2017 sprak Karim Landoulsi en deed hij na zijn preek een oproep aan de aanwezige jongeren om hun leven aan Jezus te geven. In die tijd was ik aan het ontdekken wat vrije aanbidding is, probeerde ik te luisteren naar de Heilige Geest en wat Hij wilde doen en zeggen in een spontaan moment van aanbidding.

Op het moment dat we het intro van een lied inzetten merkte ik dat er een nieuwe tekst en melodie in mij naar boven kwam: “De weg is open om bij Jezus te komen. Kom en ontvang, kom en ontvang nieuw leven.”

Ik begon het te zingen en merkte dat er iets gebeurde in de zaal. Het was mooi om de oproep van Karim zo te ondersteunen met muziek, tekst en datgene wat de Heilige Geest wilde spreken. Er werd door verschillende jongeren gereageerd op de oproep en we gingen vervolgens verder met het lied waarvan we het intro hadden ingezet.

Na de dienst sprak ik Karim en bemoedigde hij mij met de woorden: ‘Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat iemand zo met spontane aanbidding inspeelde op mijn oproep, behalve mijn eigen vrouw. Ontzettend mooi dat je dit deed.’ Het bevestigde mijn verlangen om dit verder te ontdekken en bad hier veel over in mijn eigen tijd met God.

De tekst bleef in mijn hart hangen en later ging ik er verder over nadenken. De twee kleine zinnetjes zijn over de jaren, met nog veel wijzigingen, schaven en perfectioneren, het lied Nieuw Leven geworden. Het zesde en laatste lied op mijn EP ‘Dichterbij’. Waar ik eerst schreef over ‘de weg is open om bij Jezus te komen’, heb ik de tekst veranderd naar ‘de weg is vrij om bij de Vader te komen’. Jezus is die Weg. Door Zijn offer aan het kruis hebben wij vrije toegang tot de Vader. De verses zijn geschreven vanuit het verhaal uit Lukas 15, waar de Vader staat te wachten tot zijn verloren zoon thuiskomt.

De tekst gaat als volgt:

[Chorus]                                                                    
De weg is vrij om bij de Vader te komen
Kom en ontvang
Kom en ontvang nieuw leven

[Verse 1]                                                                               
Vol van verwachting
Hartverwarmend
Kijkt de Vader om zich heen
Op deze plaats
Met diep verlangen
Roept de Vader jou alleen

[Chorus]                                                                    
De weg is vrij om bij de Vader te komen
Kom en ontvang
Kom en ontvang nieuw leven

[Verse 2]                                                                   
Met liefde in zijn
warme ogen
Grote vreugde in zijn hart
Houdt de Vader
Zijn armen open
Hier heeft Hij lang op gewacht

[Chorus]                                                                    
De weg is vrij om bij de Vader te komen
Kom en ontvang
Kom en ontvang nieuw leven

[Bridge]                                                                 
Alles is nieuw
Jij zal herleven
Door het offer van Jezus
Alles is schoon
Jij bent vergeven
Door het offer van Jezus                                                          

[Chorus]                                                                    
De weg is vrij om bij de Vader te komen
Kom en ontvang
Kom en ontvang nieuw leven 

[Ending]                                                                     
Vandaag
Het is nooit te laat
Kom en ontvang nieuw leven 

Luister de song ‘Nieuw leven’ via Spotify!

Wil je mijn bediening als songwriter en aanbiddingsleider ondersteunen? Bestel de fysieke EP!