Worship bandcoaching voor Bethel Drachten

In november 2023 en januari 2024 mocht ik met goede vriend Andy Stuijfzand te gast zijn bij Baptistengemeente Bethel in Drachten om twee worshipteams te coachen. In de gemeente zijn tientallen teams actief en ‘chef worship’ Wouter vind het belangrijk dat zij toerusting krijgen zodat ze kunnen groeien en de gemeente nóg beter kunnen dienen en meenemen in aanbidding.

Wat een eer om met deze twee teams op te trekken, vooraf te horen wat hun behoeften waren en hierop gebaseerd een programma samen te stellen waarin teambuilding, geestelijke toerusting en praktische tips samen komen.

Gouden combinatie
Voorafgaand aan zo’n weekend denk ik al snel: ‘Wat heb ik nou te brengen? Ik kom toch ook pas net kijken?’ Maar telkens blijkt dat teams bemoedigd en met nieuwe inzichten toegerust weer verder kunnen. De samenwerking met Andy werkt hierin ook zo fijn. Hij is de muzikaal genie en geeft moeiteloos praktische tips over band dynamiek, muziek annotaties etc. Ik word heel blij van teambuilding en geestelijke toerusting. Echt een gouden combinatie!

Bandcoaching Charlotte Jordaan

Grotere impact
Wat ik mooi vind aan het geven van worship bandcoaching is dat het een grotere impact heeft dan alleen ergens te gast zijn als aanbiddingsleider. In dat geval kom je binnen, doe je ‘je ding’ en ga je weer weg. Na een weekend worship bandcoaching heeft een team tools en tips gekregen om verder te ontwikkelen en is dat wat je achterlaat.

Een van de worshipleaders van de teams reageerde achteraf enthousiast:
Hey Charlotte en Andy! Heel erg bedankt voor afgelopen weekend voor jullie hulp en coaching en de tijd die jullie hebben vrijgemaakt om ons te komen helpen! Heb veel van jullie geleerd en er zaten voor mij ook echt eye openers tussen en hoop die in de praktijk toe te kunnen passen en dat we samen met onze band ook verder kunnen gaan groeien in de vrije aanbidding en ook het gesprek met elkaar open houden over deze topics! Enorm bedankt! 😄

Dat maakt mij, en ik weet zeker ook Andy, ontzettend blij en geeft enorm veel voldoening.

Ons ook uitnodigen?
Wil jij jouw worshipteams ook (laten) toerusten en klinkt het alsof wij daarvoor de goede match zijn? Neem gerust contact met ons op!

Meer van Charlotte Jordaan