Worship in de Woonkamer met kinderwerkers van Opwekking

Op zaterdag 13 januari reisden Raoul, Patrick en ik af naar het pitoreske Wilnis waar een groep kinderwerkers van Opwekking een toerustingsweekend hadden georganiseerd. Wij mochten met Worship in de Woonkamer het laatste onderdeel van hun weekend invullen.

Al vroeg in de middag was ik aanwezig om de, nu nog, lege woonkamer van een gerenoveerde boerderij om te toveren naar een gezellige woonkamer setting met kleedjes, lampen, LED kaarsen en onze muzikale opstelling. Na een korte soundcheck gingen we van start en al snel werd het duidelijk dat Gods geest onder ons bewoog, harten raakte en ons dichter bij Hem en elkaar bracht.

Thema van Opwekking ‘Dichterbij’
Het thema van Opwekking dit jaar is ‘Dichterbij’. Hoe toepasselijk, dacht organisator Rosanne, om daarom tijdens het toerustingsweekend ons uit te nodigen met Worship in de Woonkamer, dat volledig in teken van dit thema staat. Het is hun verlangen om kinderen te laten ervaren hoe bijzonder het is om dichter bij Gods hart te komen, onder andere door aanbidding.

Ik geloof zelf sterk dat het alleen mogelijk is om iemand anders iets te leren, wanneer je het ook zelf hebt ervaren of hebt beleefd. Dus mijn enthousiasme om bij hen te zijn met Worship in de Woonkamer was er vanaf het begin.

Je hoeft even niks
Mijn uitnodiging aan het begin van Worship in de Woonkamer is altijd: ‘Wees jezelf. Maak het jezelf gemakkelijk. Je hoeft even niks. Geniet vooral!’ Zo vaak kennen we aanbidding vanuit de kerk, waar we opgeroepen worden om actief mee te doen. En dat is heel goed! Tegelijkertijd geloof ik er in dat het soms ook goed is om in stilte en rust de aanbidding over je heen te laten komen en te ontvangen wat God je wil geven op dat moment. Wanneer jouw geestelijke kruik vol is, kan je daar ook weer van uitdelen aan anderen.

Sweet presence
Tijdens het aanbidden merkten we een ‘sweet presence’ van de Heilige Geest. Een atmosfeer van intimiteit, verdieping in relatie met God en zegen vanuit Zijn hart daalde neer in de ruimte. Tussendoor nodigde ik de aanwezigen uit om hun verlangens uit te spreken en richting het einde was er ruimte om voor elkaar te bidden. Het was zo ontzettend mooi!

Zo dankbaar
Gedurende de middag besefte ik mij opnieuw: Dit is waar ik voor gemaakt en voor geroepen ben. Dat maakt me zo dankbaar. Achteraf schreef organisator Rosanne een mail waarin dat opnieuw werd bevestigd. Ze schreef:

“Wat was het fijn zaterdag, ik ben er nog van aan het nagenieten! Volgens mij heeft iedereen enorm genoten. Wat een fijne sfeer zet je neer, met de momenten van gebed en zegenen van elkaar! Als ik nog een setting kan bedenken hiervoor nodig ik jullie weer uit hoor. 🥰”

Oh menn bij dat soort berichten maakt mijn hart een sprong! Bedankt voor de uitnodiging en prachtige reactie, Rosanne! Op naar nog veeeel meer momenten van Worship in de Woonkamer. Volgende keer bij jou? 🏠