God regeert in dit huis (met InSalvation)

Op een doodgewone dinsdagmiddag belde Jafeth Bekx van InSalvation mij op. De maanden hiervoor hebben we veel samengewerkt voor de Exodus tour en verschillende andere optredens waar ik inviel voor Sifra en sinds september 2022 ga ik naar dezelfde kerk in Godcentre Gouda. We komen elkaar dus regelmatig tegen en spreken elkaar veel. Maar deze vraag zag ik niet 123 aankomen: Wil je meezingen op onze nieuwe single ‘God regeert in dit huis’?

Ehh.. ja natuurlijk wilde ik dat!

In deze blog lees je over de achtergrond van dit lied, hoe het mij raakte, een getuigenis en vind je de songtekst.

De achtergrond van het lied

Zoals InSalvation zelf schrijft is dit lied een krachtige proclamatie om Gods waarheid uit te zingen over je huis, je gezin, je leven en specifieke situaties. Waar andere liederen misschien meer algemeen noemen waarvoor – of waartegen – je kan zingen, benoemt dit lied juist ook heel specifiek dat je tegen dingen als depressie kunt zeggen dat God regeert. Dit is waarom ik het persoonlijk ook zo krachtig vind. Benoem maar waartegen je zingt en wat voor God moet buigen. Hij regeert over alles en op elk moment!

Hoe dit lied mij raakte

Soms hoor ik liederen en raken ze me meteen, andere liederen hebben wat tijd nodig om te landen. En dat was bij dit lied ook het geval. De grap is dat het lied mij pas begon te raken nadat ik het al had ingezongen. Toen ik een aantal moeilijke dagen had en worstelde met negatieve gedachten en onrust luisterde ik het lied en op dat moment kwam het binnen. Het besef dat je geen slachtoffer hoeft te zijn van voorbij vliegende gedachten en dat passief zijn hierin niet de enige manier is kwam binnen. Ik zong nu op een andere manier. Strijdend en in geloof.

Getuigenissen

In de dagen en weken na de release van het lied op 5 mei 2023 (bevrijdingsdag, hoe mooi!) stroomden de getuigenissen van luisteraars binnen. Ze vertelden wat dit lied voor hen betekende en wij stonden versteld van wat God door dit lied heen deed en doet. Een quote van een luisteraar:

Prachtig nummer!! Mooi lied om in ons nieuwe huis te zingen (bij de vorige bewoners was God volgens mij niet welkom, dus ik vraag me af wat er allemaal in ons huis is gebeurd). Dus net een rondje door onze woonkamer gedanst: God regeert in dit huis, de duivel heeft geen poot om op te staan. Bedankt!!

God doet zoveel meer dan wij kunnen bidden of beseffen. Ik ben dankbaar dat ik een bijdrage mocht leveren aan dit krachtige lied.

Songtekst

VERSE
Tegen mijn angsten
Tegen mijn zorgen
Tegen de dalen
Tegen de stormen
Zeg ik: God regeert in dit huis

VERSE 2
Tegen depressie
Tegen verslaving
Tegen verleiding
Tegen het kwade
Zeg ik: God regeert in dit huis

CHORUS
Hij vergeeft, Hij geneest
God regeert in dit huis
Hij bevrijdt, Jezus redde mij
God regeert in dit huis

VERSE 3
In al het lijden
Dwars door de tranen
Ondanks de pijn en
Al mijn frustraties
Zeg ik: God regeert in dit huis

CHORUS
Hij vergeeft, Hij geneest
God regeert in dit huis
Hij bevrijdt, Jezus redde mij
God regeert in dit huis

BRIDGE
De duivel heeft geen poot om op te staan
Want hij weet dat
God regeert, Hij regeert
Jezus heeft de dood teniet gedaan
De vijand beeft want
God regeert, Hij regeert
God regeert, Hij regeert

VERSE 4
Straks in de hemel
Dicht bij de Vader
Leef ik voor eeuwig
Door Zijn genade
Als ik Hem zie daar
Dan zal ik stralen
En zing ik: God regeert voor altijd

CHORUS
Hij vergeeft, Hij geneest
God regeert in dit huis
Hij bevrijdt, Jezus redde mij
God regeert in dit huis

CCLI #7218413. Tekst & Muziek: Jafeth Bekx & Sander Nijbroek – © 2023 Integrity Music (PRS) (adm at IntegratedRights.com), Sander Nijbroek Publishing Designee

Meer muziek van Charlotte Jordaan

Wil je meer muziek van mij beluisteren? Let me help you! In mei 2022 bracht ik mijn eerste eigen EP uit, genaamd ‘Dichterbij’ met daarop zes Nederlandstalige worship nummers. In de liederen staan thema’s als overgave, intimiteit, relatie met God en nabijheid centraal. Dit is het leukste project wat ik ooit heb mogen doen! Lees hier meer over mij en luister mijn muziek.